• Inicio
  • Cultura
  • Cinema Jove distingeix els actors Greta Fernández i Pablo Molinero amb el premi Un Futuro de Cine 2018

Cinema Jove distingeix els actors Greta Fernández i Pablo Molinero amb el premi Un Futuro de Cine 2018

  • 29/05/2018
  • 0

•El guardó reconeix nous talents del cinema espanyol •En edicions anteriors ha sigut atorgat a intèrprets hui consagrats com Elena Anaya, Marta Etura, Carlos Areces i Adrián Lastra

València (28.05.18). Cinema Jove augura cada edició un avenir d’èxits a dos actors de la nova fornada de la indústria audiovisual espanyola a través del seu premi Un Futuro de Cine.

El guardó ha reconegut en el passat joves promeses que hui ja són actors consagrats com Elena Anaya, Marta Etura, Carlos Areces, Leticia Dolera i Adrián Lastra.   En aquesta ocasió, el festival organitzat per l’Institut Valencià de Cultura ha decidit distingir els actors Greta Fernández i Pablo Molinero.

A tots dos se’ls dedicarà un cicle durant la mostra de cinema, que se celebra a València del 22 al 29 de juny. Els dos participaran en sengles trobades amb el públic al final de la projecció de les seues pel·lícules més destacades.  

No sols la filla d’Eduard Fernández   L’actriu Greta Fernández (Barcelona, 1995) fa honor a la seua estirp familiar. La filla del prestigiós actor Eduard Fernández és una artista multidisciplinària que combina la interpretació amb la fotografia.  

La seua primera experiència en el cinema va ser amb 13 anys sota la direcció de Cesc Gay en ‘Ficció’. I els seus treballs més recents són ‘La próxima piel’, de Isaki Lacuesta, per la qual va ser nominada a millor actriu secundària en els Premis Gaudí 2017; ‘No sé decir adiós’, de Lino Escalera; ‘Amar’, d’Esteban Crespo; i ‘La enfermedad del domingo’, de Ramón Salazar.  

En teatre ha debutat enguany en ‘Amanda T’, una obra dirigida per Àlex Mañas que fabula la tràgica història d’Amanda Todd, la jove canadenca que amb 15 anys es va suïcidar després de patir ciberassetjament. Finalment, en televisió, acaba d’estrenar la tragicomèdia ‘Matar al padre’, dirigida per Mar Coll per a Movistar +, sobre la Barcelona de l’era postolímpica, en l’avantsala de la crisi econòmica.  

Entre els seus pròxims projectes destaca l’òpera primera d’Álex Montoya ‘La gent’, basada en l’obra homònima de la companyia valenciana Pérez&Disla; la pel•lícula per a televisió ‘Elisa i Marcela’, d’Isabel Coixet, que relata la història real de dues mestres gallegues que van contraure matrimoni en 1901 per a escàndol de l’època, i l’òpera prima de Belén Funes ‘La hija de un ladrón’, que coprotagonitzarà amb son pare.

 

Un home de teatre en la Sevilla afectada per la pesta  

Abans de guanyar-se l’aplaudiment tant de crítica com de públic amb el seu paper de Mateo en la sèrie de Movistar + ‘La Peste’, l’actor Pablo Molinero (Castelló, 1977) ja havia consolidat una carrera honesta en l’àmbit escènic amb la seua companyia de teatre físic loscorderos.sc, un projecte que des de 2003 es prodiga en una cerca artística sobre les obsessions humanes.  

Els seus inicis professionals es van forjar a la seua terra natal, en les companyies de teatre de carrer Visitants i Pikor Teatro, i en la formació de teatre de sala El Teatre de l’Home Dibuixat. Posteriorment, es va traslladar a Barcelona, on va formar part de la companyia Sol Picó (Premi Nacional de Dansa 2016). Així mateix, també va participar en projectes de Comediants i La Fura dels Baus.  

En el terreny audiovisual, Molinero ha participat en diversos curts, en la sèrie de l’extinta televisió autonòmica valenciana Canal 9 ‘Negocis de família’ i en els llargmetratges de Rafa Montesinos ‘De colores’ (2003) i ‘Aquitania’ (2005), així com en les pel·lícules ‘Enxaneta’ (Alfonso Amador, 2011), ‘Terrados’ (Damián Sabini, 2012) i en la comèdia dramàtica de ciència ficció ‘ULTRAinocencia’ (Manuel Arija, 2017), basada en l’obra de teatre homònima de la seua companyia loscorderos.sc.  

El seu reconeixement massiu ha arribat a través del seu paper protagonista en la sèrie dirigida per Alberto Rodríguez ‘La peste’, ambientada en la Sevilla del segle XVI i on dóna vida a un misteriós personatge perseguit per la Santa Inquisició. Aquest segon semestre de l’any, Molinero reprendrà el seu rol en la segona temporada del thriller històric de Movistar +, que s’estrenarà en 2019.

   

Denunciar contenido

¿Tienes algo que decir? Este es tu momento.

Si quieres recibir notificaciones de todos los nuevos comentarios, debes acceder a Beevoz con tu usuario. Para ello debes estar registrado.
He leído y acepto el Aviso Legal, la Política de Confidencialidad, y la Política de Cookies de Universia